Den trygga ledarhannen som "medverkar" i filmen "Expedition Gorilla".

Mer om mig och min bakgrund samt filmerna jag visar

Jag heter alltså Rolf Agnestrand och är född i dåvarande Belgiska Kongo, det vill säga nuvarande Demokratiska Republiken Congo, där jag också är uppvuxen. Under några år i min ungdom bodde jag också vid foten av Virungavulkanerna i norra Rwanda, som är de utrotningshotade bergsgorillornas sista habitat.
Detta faktum, och att jag vid sju års ålder fick en kamera av en besökande svensk, gjorde att mitt naturintresse, tillsammans med mina växande foto- och filmkunskaper, vävdes ihop till den naturfilmare jag är idag. Jag tillhör därmed också en liten exklusiv grupp av svenskar, som finns i föreningen "Naturfilmarna".
Genom åren har det blivit ett drygt dussintal naturfilmer för Sveriges Television, och bland de viktigaste filmerna jag producerat, hör de två som visas under filmföreläsningen: 

"Bergsgorillor - i krigets skugga", en pedagogisk och saklig film om bergsgorillornas vardag och  biologi.
Allt sedan folkmordet i Rwanda 1994, har bergsgorillorna varit hotade av gerilla- och rebellgrupper, som verkar kring Rwandas gränser mot DR Congo och Uganda. De hotas mestadels av att soldaterna och deras anhang, som går in i Nationalparken och hugger ned regnskogen för att göra kol till bränsle, som är en stor bristvara för många människor i området. Bergsgorillans utbredningsområde krymper därmed och hotar arten till utrotning inom några få år, om inget görs för att stoppa skövlingen av regnskogen.

I filmen "Expedition Gorilla"  får du mer handgripligen följa med bakom kameran, när vi banar oss fram genom bergsregnskogen i Virungabergen på ca. 4.000 meters höjd. Efter flera timmars kamp mot både höjden och naturen, når vi till slut flocken av bergsgorillor.
Här får vi lugn och ro, på bara några meters avstånd, under en timmes tid och tidvis, i extrema närbilder, följa bergsgorillaflockens alla vardagliga bestyr. Allt ifrån helt unika filmsekvenser av en gorillamammas omsorg om en veckogammal gorillababy, till ledarhannens "tillrättavisning", när vi spridit ut oss lite för mycket i hans terräng.
En otrolig livsupplevelse!
Sen ska vi ta oss tillbaka till baslägret, vilket ibland är jobbigare än klättringen uppåt
.
Men vad gör det när man har varit med om en av en livets  allra största naturupplevelser i Guds fria natur?

Välkommen att boka en mycket intressant, lärorik och spännande filmföreläsning!